Vyhľadáva

Spoločná a orientálna divoká holubica: vlastnosti a rozdiely

Spoločná a orientálna divoká holubica: vlastnosti a rozdiely


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Tam divoká hrdlička je to taký bežný vták, že málokto vie, že existujú jeho rôzne druhy. Existuje holub obyčajný a potom orientálny, ktorý možno tiež definovať ako „s golierom“, čo je pojem, vďaka ktorému už rozumieme jednej z jeho charakteristík.

Voľná ​​príroda je a vták chrániť v našich oblastiach, pretože aj keď je známy a tiež veľmi populárny, snaží sa nájsť svoje priestory, pretože jeho biotop je vždy ohrozený a poškodený človekom a jeho činnosťami, ktoré nie vždy rešpektujú životné prostredie.

Korytnačka holubica alebo obyčajná

Jeho vedecký názov je „Streptopelia turtur“A je to vtáčik, ktorý žije po celom našom polostrove. Môže sa stať, že najmä ak žijete v severných oblastiach, smerom k chladnému obdobiu emigrujete do Afriky a hneď po oteplení sa vrátite do Talianska. V tomto období hniezdi všade, okrem Álp a niektorých oblastí Apúlie.

Preferovaným biotopom je pole a všeobecne všetky vidiecke oblasti, kde sa nachádzajú stromy, v ktorých je možné hniezdiť. S prebiehajúcou a nezastaviteľnou antropizáciou územia sa divoká hrdlička nakoniec stala bytosťou menej divoký. To znamená, že začalo navštevovať aj predmestia mesta a vyberalo si oblasti, kde sa mu podarilo nájsť zelené plochy. Za tie roky pracovala a potom si zvykla žiť aj pre malých rastliny terás a balkónov kde vládne trochu pokoj. Ak si potom nájde niekoho, kto ju má rád a kŕmi ju zrnami, urobí to, môže sa tiež zoznámiť s ľudskou bytosťou, aj keď si vždy zachováva veľmi diskrétny prístup. Medzi Columbidae zostáva tým, ktorý sa najmenej bratrí s človekom a nikdy nebude žiť v centre rušných miest.

Muži vážia o niečo viac ako ženy, ale je to skutočne minimálny rozdiel, pretože prvé sa pohybujú od 140 do 146 gramov a druhé od 138 do 143 gramov. Dĺžka je cca 30 centimetrov. Bežnú holubicu ľahko spoznáte podľa jej operenia: má ružové prsia, belavé bruško a červeno sfarbený hrudník s hnedými prúžkami. Krk je jednoducho pruhovaný čiernou a bielou farbou.

Strava tohto pôvabného vtáčika je založená na semenách ako napr biely bodliak, proso, kel a cirok, ale aj ovocia a bezstavovcov. V skutočnosti sa môže stať, že budete jesť repku, reďkovku, fenikel ale aj malé mäkkýše. Chovné obdobie sa začína na jar a do septembra sa stíha dvaja známi ktoré znesie najviac dve vajcia vyliahnuté samicami aj samcami a ktoré sa vyliahnu po dvoch týždňoch. Mláďatá začnú lietať po 15-20 dňoch, kŕmia sa samy a učia sa vydávať hrozný zvuk, ktorý mnohí vedia, ak majú ako sused holubicu: kňučiaca séria „Turrr turrr“.

Chov korytnačej holubice je dosť náročná vec, pretože majú veľmi pestrú stravu a nie je ľahké ju držať. Trvá to jeden obrovská voliéra v ktorom budú mláďatá vyrastať najmenej 2 mesiace, kým ich nenechajú na slobode. Dospelí potrebujú veľké priestory a prístrešie s kŕmidlami a zásobami vody.

Východná korytnačka alebo s golierom

Je zrejmé, že tento vták žije na ázijskom kontinente od západnej Sibíri po východ v Mandžusku a Japonsku, na juh od južnej Indie do Indočíny. Môže vydržať veľmi odlišné podnebie, a to ako vlhký jeden z tropických lesov na juhu, tak aj studený jeden z boreálnych lesov na severe. Len si myslite, že to tiež žije vo výške 4000 metrov nad morom, v Nepále.

Jeho priemerná dĺžka je o niečo väčšia ako u západnej sestry a dosahuje asi 32 cm pri hmotnosti asi 180 gramov. Vzhľad je podobný ako u holubice obyčajnej, veľkosť sa mení. Orientálne operenie je potom na krídlach tmavšie a na ostatných častiach tela má hnedé alebo ružové sfarbenie. Oči môžu byť tiež oranžová a zlatožltá, tmavo ružové alebo červené nohy. Výzva je ďalším výrazným prvkom medzi dvoma holubicami, východná je menej nástojčivá.

Strava orientálnej holubice je založená na semenách a klíčkoch, ale aj na bobule, byliny, hmyz a iné malé bezstavovce. Doba rozmnožovania je jar a leto, ale v tomto prípade môže hrdlička klásť vajíčka po celý rok, vždy 2 vajcia naraz vyliahnuť sa dva týždne a potom sú ďalšie 3 týždne mláďatá pripravené na útek. Hniezda sú zvyčajne na stromoch, ale môžu byť vyrobené aj na kovových pylónoch, lešeniach, baldachýnoch atď.

Mušle sú denné zvieratá a neboja sa človeka, zvykli si na spoločný život a často navštevujú verejné záhrady ako iné vtáky, ako sú vrabce a červienky. Môžu sa tiež chovať, ale musíte si zaobstarať voliéru

Hrdlička v hudbe

Na záver malá hudobná odbočka pre tohto vtáčika, ktorá sa objavuje aj v úžasnom diele ako napríklad „Štyri ročné obdobia“ Antonio Vivaldi. Do pruhu 58 skóre svojho letného koncertu vložil slová „LA TORTORELLA“, zatiaľ čo do sonetu sprevádzajúceho koncert sa nachádza čiara, ktorá hovorí „Canta la tortorella“, z čoho sa odvodzuje, že z pruhu 58 jeho letného koncertu koncert hrá hudbu z holubice.


Video: CZ Combo - lov losa (Smieť 2022).


Komentáre:

  1. Nezahualpilli

    Si to vážne?

  2. Lenno

    remarkably, the useful idea



Napíšte správu